dinsdag 27 april 2010

Nooit nooit!

"Gaan jullie nog een keer zoiets doen?". Verschillende vrienden stelden ons vijf jaar geleden deze vraag, na terugkomst van onze voet- en scooterreis naar Rome. Drie maanden op pad met als belangrijkste steekwoorden: onbezorgd, loskomen van alles, leuke mensen ontmoeten, kamperen, mooie dingen zien, veel vrienden op bezoek, lopen voor een goed doel en lekker eten. Dat smaakte naar meer...

"Moâh, misschien wel, zeg nooit nooit..." was dan het standaard antwoord op deze vraag. Om iets dergelijks te ondernemen zijn er namelijk een aantal randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden, zoals gezondheid, kwartjes en een flexibele werkgever. En deze heb je niet allemaal zelf in de hand.

Na de geboorte van onze zoon Bas begon het echter langzaam opnieuw te kriebelen. Hoe kunnen we zoiets dan invullen? Te voet en met de scooter is niet echt handig met een peuter van anderhalf...

Maar een alternatief, met uitdaging voor zowel mij als Jacqueline, was gelukkig snel gevonden. Tijdens onze reis naar Rome zagen we in Italië van die schattige overdekte bromscootertjes. En lang leve Marktplaats: Zo'n karretje hebben we tweedehands op de kop weten te tikken.

Spontaan werd het karretje omgedoopt tot de Tralalala Twiedelididie Mobiel (voor degenen die niet weten waar die naam vandaan komt, klik hier maar eens).

Hiermee gaan Jacqueline en Basje op pad. En zelf ga ik met de fiets. Dit is per slot van rekening een leuke manier van verplaatsen, waarbij je ook nog eens flinke afstanden op eigen kracht kunt afleggen.

De route die we hebben uitgestippeld loopt grotendeels door Italië en Frankrijk, waarbij we ook Sardinië en Corsica in de route hebben opgenomen. Een aantal stukken van de route leggen we af per autotrein en veerboot. Op 6 mei vertrekken we, om als het goed is na ruim drie maanden en 3500 km weer in Arnhem terug te komen.

De komende weken houden we op deze blog onze belevenissen bij. Gezellig als je ons wilt volgen, en reacties op de berichtjes worden enorm op prijs gesteld. Wij zijn alvast begonnen met aftellen....

13 opmerkingen:

 1. Wat een eer om de eerste reactie te mogen plaatsen! Geweldig dat jullie dit weer gaan doen! Enjoy en dat zal ik ook doen als volger!
  heel veel groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wim, Jacqueline en Basje,
  Jullie kunnen er zeker van zijn dat ik jullie via deze pagina in de gaten ga houden!
  Geniet van alles en een heeeeele goede reis.
  Poot van Beer en liefs van mij,
  Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Annelies Melenhorst30 april 2010 om 10:24

  Lieve W, J en B,

  Heeeeeeeeeel veel plezier met z´n 3-tjes, de fiets en de "tralalala ....". Genieten maar zou ik zeggen. Op weg naar weer een mega ervaring erbij!

  Lieve groet,
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wist het.....

  Jullie zullen begin mei alweer zo'n fantastische reis gaan maken! Wilde voor die tijd nog bellen.......(ga ik zeker doen)MAAR Wim is me weer voor met berichtgeving!!

  Niettemin wens ik jullie allie drie een geweldige reis en ervaringen toe!

  liefs Ellen

  ps: is er weer een goed doel? ik donneer graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Quinten en Ruben30 april 2010 om 22:30

  Hoi Bas,

  Leuk zeg dat je zo'n lange, mooie reis gaat maken met papa en mama!
  Wij gaan je ook volgen op internet.
  Veel plezier!

  Quinten en Ruben
  (AJ en Co)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. yolanda en rob1 mei 2010 om 09:47

  Hallo reizigers en Basje,

  Wij zullen jullie met veel plezier volgen.
  Wat is het goede doel deze keer?
  Vooral veel plezier onderweg.

  Yolanda en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel plezier en een goede reis !!!!
  groetjes uit Spanje Marco en Esther xx xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En voor je het weet is het dan zover... Wij wensen jullie een geweldig avontuur met heel veel mooie momenten. Wij boffen met z'n allen. Wij mogen op een afstandje mee tuffen en toeren. Zingze Bas met mama. Voor alle 3; geniet ervan en kom weer veilig thuis!!! Dikke knuf, Jaco&Jolan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk dat jullie zo goed voorbereid op reis gaan, enne Bas.......elek nadeel hep z'n voordeel he???!!!! Geniet van pap's en mams onverdeelde aandacht maar kom niet als een verwende vent terug, DAT vindt Maja vast niet leuk!

  Heel veel plezier!

  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi hoi, ik mis je mailtjes van je Jacqueline , dus dacht schrijf een kort berichtje. hoe gaat het met jullie? fijne mama dag gehad? Basje heb je mama verwend? mijn eerste mama dag was erg bijzonder, tranen rolde in overvloed pfff, kreeg v luca een mooie bos rozen met lief kaartje erbij, en samen met papa heeft luca een ontbijtje in elkaar geknutteld, waarvan luca mijn gekookte eitje opgegeten had ahaha
  alles gaat erg goed

  liefs en dikke kus v ons alle 3
  Monique, Antonio en Luca Martino

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oeps geknutseld ahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh jongens....wat een heerlijke belevenissen! En die Basje....dat kan nog wat gaan worden met al die italiaanse dames! Ik kan er erg van (mee)genieten, NU AL....en dat 'moet' nog drie maanden!
  Ikzelf ga met nog twee vrienden( waaronder Elles) k(r)amperen in de kempen en dat bij ca. 5 graden Celsius in de nacht....we hopen dat de omgeving veel goed gaat maken! Ik zal aan jullie denken als ik in m'n slaapzak lig...
  Ik kijk alweer uit naar de volgende rapportage!

  hartelijke groet,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Wim en Jaqueline en Basje,
  Heel veel plezier op jullie avontuurlijke toer!!
  Vladimir en cobie Bed and breakfast Arcen

  BeantwoordenVerwijderen