maandag 9 augustus 2010

Bijna...

De Mexicaanse avond op de camping in Kyllburg was voortreffelijk en ook de overige dagen hebben we ons prima vermaakt daar. Op een gegeven moment leek het wel of we kinderruil met de Limburgse buren hadden gedaan. Het buurmeisje zat bij ons in de tent te spelen, terwijl Bas niet van de driewieler van het buurmeisje was af te slaan. Bij het vertrek op vrijdag mogen de kinders nog even in mijn karretje zitten, wat een paar leuke foto's oplevert. En als ik terugkom van het afrekenen zit er ook nog eens een lief kaartje onder mijn ruitenwisser. Mijn dag kan niet meer stuk!

In Italië en Frankrijk heb ik bijna de gehele fietsroute van Wim kunnen rijden vanwege het ontbreken van "echte" fietspaden daar. Dat waren voornamelijk de leuke binnendoor weggetjes, wat mij en Bas veel rijplezier heeft bezorgd. In de Eifel moet ik echter weer mijn eigen weg gaan kiezen om op de volgende overnachtingsplaats te komen. Toch wel jammer, maar het is niet anders. Ons volgende doel is Heimbach, met een prachtig stuwmeer en een mooie krachtcentrale in Jugendstil.

Maar daar aangekomen blijkt de camping die we gepland hadden toch niet helemaal te zijn wat we ervan verwacht hadden. Het sanitair lijkt al net zou oud en smoezelig als de dame op leeftijd die ons een korte rondleiding geeft. Uiteindelijk besluiten we maar om in Heimbach een kamer te zoeken. We komen terecht bij de plaatselijke bakker die nog een "zimmer frei" heeft. Een lekker fout ingerichte bovenkamer, maar wel alles proper en netjes. Bas is helemaal de koning te rijk met de grote bak speelgoed die door de eigenaresse nog ergens wordt opgeduikeld.

Vanaf Heimbach volgen we het riviertje de Roer stroomafwaarts. En even een Triviant-vraag tussendoor: Waar kom je dan uit als je maar lang genoeg doorrijdt? Juist, in Roermond! De route er naartoe doet voor ons oude tijden herleven. Toen we vijf jaar terug naar Rome gingen kwamen we ook al door plaatjes als Jülich en Linnich. Maar toen hadden we nog een hele reis voor de boeg, nu zijn we dan toch bijna thuis. Bij Vlodrop rij ik de grens over en kan het niet nalaten om op de markt samen met Bas lekker kibbelingen met ravigottesaus te gaan eten. Da's toch één van de weinige dingen die ik gemist heb de afgelopen maanden...

En nu zitten we op een kleine camping een paar kilometer buiten Roermond voorzichtig te wennen aan het idee dat we over een paar dagen thuis zijn. En de weemoedigheid begint nu al toe te slaan. Met het geluid van een dance-feest op de achtergrond zitten we 's avonds met een Moezelwijntje herinneringen op te halen. Weet je nog? Ja, ik weet het nog. Maar aan alles komt een einde. En aan de andere kant verlangen we ook wel weer naar het terugzien van een aantal dierbaren, die ons nu wel lang genoeg gemist hebben.

Weemoedige groeten

3 opmerkingen:

 1. Hoi lief trio,

  Ja, wat een mooie reis hebben jullie gemaakt. En die plaatsjes Jülich en Linnich roepen bij mij ook mooie herinneringen op. In die buurt heb ik jullie vijf jaar geleden uitgezwaaid samen met mijn Noor.
  Gelukkig hebben we de foto's daar nog van!
  En dat gaat voor deze reis ook gelden. Het is nu nog echt en straks zijn het heel veel mooie herinneringen waar jullie nog vaak over zullen praten en nadenken.
  En ja, het is moeilijk om na zo'n tijd van vrijheid en blijheid weer terug te gaan naar huis en toch weer de routine, maar misschien toch ook wel weer lekker om weer 'gewoon' te leven met alle voor- en nadelen van dien. Als groot voordeel van terugkeren na de vakantie zie ik altijd mijn eigen bed! Niets slaapt beter, hoe goed de rest ook is. Of is het toch misschien maar een beetje troost zoeken omdat de vakantie is afgelopen?
  Ik ben in ieder geval een van diegenen die blij zijn dat jullie weer 'in de buurt' zijn en kom dan ook snel koffie drinken hoor.
  Dus ... welkom thuis!
  Knuffel van Anne-Marie en Beer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo bijna thuisgangers,

  Zo, nog heel even en jullie zijn thuis. Thomas en Daphne zitten met smart op Bas te wachten. En ik zelf vind het ook erg leuk als je/jullie weer thuis zijn, kunnen we gelukkig weer samen sporten, dat is echt veel leuker! Wie weet zien we jullie nog voor woensdagavond, zo niet dan gaan wij genieten van onze welverdiende vakantie en Snuffie wacht wel op jouw goede zorgen. Nou, de groeten en heel veel succes en plezier met de laatste fiets- en rijkilometers. Wim, als je thuis bent hang je dan voor lange tijd de fiets aan de wilgen????
  Groeten en tot ziens/horens

  D,M,T,D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai travellers,

  Ik ben verrast, had jullie tegen het einde van de maand terug verwacht...... Maar eigenlijk is het best lang genoeg geweest......voor iedereen die thuis bleef in elk geval!
  Ik hoop voor jullie dat de laatste loodjes ook zonder problemen 'verlopen'. Leuke woordspelling toch....?

  liefs en gauw tot ziens,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen