maandag 26 juli 2010

Pompie

Hallo, hier ben ik weer. Mamma moet altijd auto rijden. En Pappa moet altijd fietsen. Soms moet Pappa poetsen aan zijn fiets. Dan moet hij vegen met een doekje. En druppelen met een flesje. Het liefste sta ik daar met mijn neus bovenop. Maar ik mag er nooit aankomen van Pappa. En toen ik het pas toch deed, had ik hele zwarte vingers. Gelukkig heeft Mamma het toen weer schoongemaakt. Als Pappa pompie moet doen dan mag ik helpen. Het gaat wel heel zwaar, maar ik kan het al heel goed. En later als ik groot ben ga ik met Pappa mee fietsen!

Als het heel warm is, doet Mamma wel eens badje maken. Dan gaat ze eerst een plastic ding pakken. En dan moet ze blazen. Heel hard. En dan gaat Pappa altijd water halen. Ik heb al heel veel speelgoed voor in mijn badje. Een emmertje. En balletjes. En ook een gietertje. Die vul ik dan met water en gooi ik over Oma haar voeten heen. Ze moet dan altijd heel hard gillen. Dat is leuk. En het mooiste is als ik van de Pappa- of Mamma-glijbaan af mag. Eerst op schoot en dan hoepsakee zo mijn badje in!

Pas waren er andere kindjes om mee te spelen. Kyra en Nieké. En Matthijs en Sjoerd. Dat was heel gezellig. We gingen fijn voetballen. En spelen in de speeltuin. Vaak ging Oma dan ook mee. Die houdt ook van speeltuinen volgens mij. Kyra en Nieké hebben heel mooi speelgoed. Daar mocht ik lekker mee spelen. Bij Kyra en Nieké in de caravan hebben ze een speciaal luikje voor het speelgoed. Gelukkig mocht ik daar ook in kijken. En het mooiste waren toch wel de fietsjes. Daar heb ik de hele tijd mee gespeeld. Alleen kon ik nét niet goed met mijn voeten bij de trappers...

Doei doei

1 opmerking:

 1. Hoi Bas,
  Gezellig hè al die kindjes die bij je op bezoek komen ... en dan ook nog heel leuk speelgoed meenemen in een apart luikje in de caravan! Het was vast wel jammer dat ze weer met hun papa en mama weggingen. Maar straks zie je ze weer als je thuis bent. Dan komen ze je vast ook weer opzoeken en kan jij ook naar hen toe. Gelukkig blijven oma en opa nog wel bij je.
  Wat ben je trouwens een grote jongen als dat je zo goed pompie kan doen! En ook al fietsen net als papa. Goed hoor! Kan je papa straks gaan duwen als jij groot bent en hij oud, hihihi. Komt hij toch nog vooruit ...
  Fijn dat je het zo naar je zin hebt op je heeele lange vakantie! Spelen, in badje en oma zo nat maken dat ze zelfs gaat gillen! Leuk hoor. Weet t je dat je met water ook heel goed kan spetteren? Als het nu weer erg warm gaat worden en mama en papa weer een badje maken, dan moet je opa maar eens nat maken. Dan gaat hij misschien ook wel gillen.
  Nou jochie, nog even en dan zien wij elkaar weer en dan krijg je een echte knuffel. Nu moet je het nog even met deze knuffel doen!
  Dag, Bas.
  Poot van Beer en een knuffel van mij.
  Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen