vrijdag 28 mei 2010

Cadeautje

Aan het meer van Bolsena hebben we alles even in een lagere versnelling gegooid. Boodschapje doen, cappucinootje drinken, stukje fietsen, speeltuintje voor Bas, nog een cappucinootje drinken, je kent het wel. Het enige actieve van de afgelopen dagen was het doen van de was. Maar zelfs dat viel wel mee, de wasmachine hoefde alleen maar gevuld te worden en met een zonnetje en een windje droogde alles lekker snel. En niet geheel onbelangrijk: Ik heb lekker niets gestreken!

Het boeken via internet van de overtocht met de veerboot naar Sardinië op de door ons geplande datum leverde een probleem op. Om onduidelijke redenen was dit niet mogelijk, ondanks dat de overtocht wel in de dienstregeling stond aangegeven. En zo hadden we ineens twee dagen extra op het vasteland van Italië door te brengen. We hebben uiteindelijk maar een extra tussenstop ingelast in Tuscania, een kleurrijk plaatsje dat uitpuilt van de historie en nog niet ontdekt is door de toeristen. Het is er superleuk, echt een onverwacht cadeautje!

Op vrijdag struinen we de plaatselijke markt af. Veel van hetzelfde aan kleding en speelgoed, maar ook allerlei lekkers is er te koop. Hoogtepunt voor Wim was het geroosterde varken aan het spit. Hij begon zo erg te kwijlen dat ik maar heb voorgesteld een paar broodjes voor de lunch mee te nemen. En ik moet zeggen: Dat varken heeft niet voor niets het leven gelaten. De vier broodjes met het sappige gekruide varkensvlees krijgen we geeneens helemaal op. Maar wat wil je met zo'n 150 gram vlees per broodje...

Smakelijke groeten.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Alledrie,
  Kijk, dat is nou echt vakantie. Af en toe terugschakelen en 'niets' doen (zeker niet strijken)! En dan ook nog cadeautjes krijgen in de vorm van mooie dorpjes en leuke belevenissen, helemaal goed.
  Ik ben nu wat minder jaloers geworden, want ik moet nog maar drie dagen werken en het weer gaat met sprongen beter worden; hier en in Luxemburg en Italië. Via Meteo consult hou ik ook daar het weer natuurlijk in de gaten.
  Donderdag nog even shoppen (ja, ook de Hema) en nog wat post versturen en dan vanaf zaterdag even jullie niet meer kunnen volgen.
  Lieve groetjes en 3x knuffel!
  Anne-Marie en Beer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chris, Sandra, Bo, Dennis, Anja, Lars en Lynn30 mei 2010 om 18:53

  Hoi allemaal,

  Hier de buurtjes vanaf de pas 60 en 70.
  We zitten hier toevallig aan de Italiaanse pizza.En dachten hoe het met Basje en jullie zou gaan. Erg leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven.

  Veel plezier nog!

  Groetjes vanuit een herfstachtig Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wim, Jacq. en Bas,

  Fijn dat jullie lekker genieten en "even" rusten.
  Toen ik de foto van het varken a/h spit zag wist ik dat Wim er zeker wat van moest eten..:-). 'k Dacht gelijk aan Madeira.
  Het weer dit weekend is naatje pet.

  Groetjes,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jolanda, Anne, Steve en Manon31 mei 2010 om 20:02

  Hallo Jacqueline, Wim en BASJE,

  Wat klinkt dat lekker, niets doen en lekker genieten; kortom echt vakantie!
  Het is heel leuk om jullie avonturen te volgen.
  Veel plezier op de overtocht naar Sardinië.
  Zorg vooral dat het mooie weer bij jullie blijft!
  Lieve groetjes van Anne, Jolanda, Steve en Manon

  BeantwoordenVerwijderen