vrijdag 14 mei 2010

Op de Po

Vanuit Verona zijn we een aantal dagen terug al in oostelijke richting naar Montagnana vertrokken. Aan mijn linkerzijde zie ik in de verte de uitlopers van de Alpen, en aan de rechterzijde de Po-vlakte, die niet veel onder doet voor ons eigen vlakke landje. Het weer laat nog steeds te wensen over. De temperatuur is nog wel aardig, maar die regenbuien zijn toch niet al te lekker. De veelal uit grijs beton opgetrokken villa's zijn ook niet echt sfeerverhogend. Maar het fietsen gaat verder prima.

In Montagnana hebben we een kamer in de plaatselijke jeugdherberg. We zijn de enige gasten, op twee fietsende Nederlanders na, die dezelfde route als ons volgen. Het stadje is niet al te groot, maar heeft wel een imposante vestingmuur, die nog geheel intact is. Het avondeten bestaat uit pizza, welke wordt geserveerd door een praatgrage "Mario".

De totale route die we hebben uitgezet is een combinatie van allerlei bestaande fietsroute's. Om goed mijn weg te kunnen vinden maak ik gebruik van navigatie op mijn fiets. En ik moet zeggen: Dat werkt écht grandioos, het is voor mij alleen een kwestie van het paarse lijntje op de digitale kaart volgen. Ik moet er niet aan denken dat dit apparaatje stuk gaat, en dat ik moet overschakelen op de fietsboekjes...

Het fietsen in Italië valt mij tot nu toe reuze mee. Fietspaden zijn hier erg dun gezaaid, waardoor je meestal op de doorgaande weg fietst. Maar tot nu toe houdt het verkeer prima rekening met mij, zo goed als iedereen gaat met een grote boog om mij heen.

Ondertussen zijn we via Ferrara in Bologna aangekomen. Vanaf hier is het over met het vlakke fietsen, vanaf zaterdag gaat we de bergen in!

Tot later.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Wim, Jacq en Bas,

  Leuk hoor om jullie verhalen weer te lezen en gaaf dat dit samen met Bas kan. Blijf schrijven, we volgen jullie (passief)

  groeten
  Ilse Olaf Jelle Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, die Line, Wim en Bas,
  Nu zitten jullie in de bergen en ik hoop wel dat het weer opknapt. Hier in ieder geval wel (een beetje tenminste).
  Jammer dat je nog niet hebt kunnen kamperen, maar lekker bij mama in bed slapen vindt Bas natuurlijk wel zo gezellig! Goed hoor, dat dat kleine ventje het allemaal lekker doet.
  Ik stuur een beetje zon naar jullie toe!
  Liefs en knuffels van Anne-Marie en Beer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey!!

  Wat ontzettend leuk om jullie reis en avonturen te volgen! Krijg ook helemaal de kriebels om naar Italie te gaan (maar dan niet met de fiets ;-)).
  In Nederland is het ook nog niet echt zomer, maar volgens mij gaat het komend weekend beter worden...hoop voor jullie dat het zonnetje gaat doorbreken!!

  Geniet ervan!!

  Groetjes Paulien
  ps met mij en de beebie alles goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen