donderdag 20 mei 2010

Oostblok

In Siena zitten we middenin Toscane, en wel in de Chianti-streek. Siena staat bekend om de "Palio", een paardenrace welke twee keer per jaar wordt gehouden op het centrale plein in de stad en om de "Panforte" een zoete lekkernij met amandelen, welke enigzins lijkt op noga. Het is een leuk stadje, dat zeker de moeite van het bezoeken waard is. Op datzelfde plein ploffen we een half uurtje neer, om met Basje lekker fruit te eten en mensen te kijken.

Ook op culinair gebied hebben we niets te klagen. Met Basje kunnen we gelukkig goed uit eten, dus daar maken we dan ook regelmatig dankbaar gebruik van. De Italianen hebben wel een iets andere indeling van het avondeten als ons. Over het algemeen beginnen ze met de "Antipasti" (voorgerechten), dan de "Primo piatti" (eerste gang) met voornamelijk pastagerechten, vervolgens de "Secundo piatti" (tweede gang) met vlees- en visgerechten en als afsluiter de "Dolce" (toetjes). En op bijna elke hoek van de straat kun je hier fatsoenlijk eten.

De jeugdherberg in waar we zijn aanbeland, kan nu niet worden omschreven als de meest gezellige. Alles is hier een beetje blijven hangen in de jaren 70 en het lijkt wel of we in het oostblok zijn. Veel beton, zware metalen deuren, lange gangen met niets aan de muur (ook in de kamers niet), geel/bruine tegeltjes, KGB ondervragingslampen aan het plafond en een ontbijtzaal welke wordt gerund door twee Russische "Katharina's". Maar gelukkig is daar dan onze Basje, die met zijn vrolijke lach overal de zon kan laten schijnen.

Ciao a tutti

2 opmerkingen:

 1. Hoi lieverds,
  Die Bas - altijd het zonnetje in huis, zelfs in een KGB-cellencomplex! Laat die harten allemaal maar lekker smelten, Bas.
  En dan dat lekkere eten .... Gelukkig hebben jullie genoeg beweging om dat allemaal aan te kunnen.
  Ga zo door!
  Knufx3, Anne-Marie en Beer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke reis tot nu toe.
  Het zal voor Basje, hoe klein hij ook nog is, een hele ervaring zijn.
  Wij denken veel aan jullie en uiteraard in het bijzonder aan Basje die hier kind aan huis is. Heel veel groetjes en een dikke knuffel van Co & Teresa

  BeantwoordenVerwijderen