woensdag 26 mei 2010

Eindelijk...

Als ik op de fiets vanuit Siena verder richting het zuiden rij, is het eindelijk goed weer. Het kwik van de thermometer is opgelopen tot een ruime twintig graden, en een zonnetje lacht mij toe. Het gebied na Siena heeft een enigszins bizar karakter. Het is een naakt golvend landschap, met slechts enkele bomen en huizen, en is genaamd "Le Crete". Ondanks de kaalheid van het landschap is het wel schitterend om te zien.

De route die ik rij is erg afwisselend. Weidse panorama's worden afgewisseld met eikenbossen. Via een pittige klim kom ik door Montalcino, in Nederland bij de wijnkenners bekend om zijn "Brunello". Bijzonder is dat bij de wijngaarden onderweg vaak een rozenstruik staat aan het begin van een rij wijnstokken. Traditiioneel wordt zo aangegeven welke wijn er verbouwd wordt: gele rozen voor witte wijn, roze voor rosé en rode rozen voor rode wijn.

Het gebied waar ik nu doorheen rij staat bol van de historie. De Etrusken hebben hier al een aantal eeuwen voor de Romeinen het nodige achtergelaten aan graven en nederzettingen, vaak uitgehakt in het zachte tufsteen. De drie fietsende Canadezen die we ontmoeten kijken hier hun ogen uit. Maar die zijn dan ook niet veel gewend natuurlijk...


We overnachten in Castelnuovo dell' Abate, een klein maar pittoresk dorpje. Het uitzicht vanuit het appartement zou niet misstaan op een ansichtkaart. Het irritante is alleen dat op een foto zoiets nooit helemaal goed over komt, maar ik heb toch maar een poging gewaagd.


Het appartement, met azuurblauw zwembad, is zelf ook niet echt vervelend overigens...


Op zondag arriveren we dan eindelijk aan het meer van Bolsano, het grootste kratermeer van Europa. Ondertussen heb ik er ruim 700 kilometer op zitten en al het nodige klimwerk achter de rug. Maar het gaat nog steeds prima.

Het weer is ondertussen zo goed dat we besluiten te gaan kamperen in het havenplaatsje Capodimonte, aan de zuidkant van het meer. De camping heeft de mooie naam "La Perla del Lago", oftewel de parel van het meer. Spontaan wordt de Nederlandse vlag gehesen als we op de camping aankomen. Hier blijven we een paar dagen lekker luieren, voordat we de oversteek naar Sardinië maken.

Italiaanse groeten.

P.S. De foto's komen écht nog!

7 opmerkingen:

 1. Hé Wim,

  Mooi verhaal. Tijdens het lezen zie ik je fietsen.

  Groeten,
  AJ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey,

  Waar jullie nu aan het genieten zijn, ben ik vorig jaar in de buurt geweest. Alleen aan de andere kant van het meer van Bolsena, met een uitstapje naar Montefiascone. Een heel klein Italiaans dorpje.
  Geniet ervan!!!

  Groetjes Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi reizend drietal,
  Hè, hè, de zon die ik gestuurd heb is dus toch aangekomen. Hier was hij ook, maar de temperatuur is er nu weer niet echt naar. Maar ik heb nog een week voordat ik weg ga, dus ik blijf optimistisch.
  Jullie hebben nu in ieder geval lekker weer en dat betekent ook een rustige overtocht naar Sardinië. Ik ben benieuwd hoe Bas op die overtocht reageert .... Maar dat horen we snel genoeg van hemzelf neem ik aan.
  Veel plezier nog en tot gauw op de blog!
  Knuf x3, Anne-Marie en Beer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo luitjes,
  Wat een belevenissen zijn het toch allemaal...... Fijn dat het weer eindelijk mee gaat werken en jullie kunnen genieten van de vrijheid van het camperen. enne Wim........die rozenstruiken bij de wijnranken zetten ze NIET neer voor de kleur hoor, het schijnt dat de luizen de ranken dan mijden a;s de pest! leuke woordspelling he?
  (deze wijsheid heb ik me aan laten praten door een zeelandse wijnboer uit Dteischor.)
  voor zover jullie dat nog niet doen: GENIET ERVAN!
  hartelijke groet,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oeps een paar tikfoutjes...komt ervan als je in het schemerdonker zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sven en Kristel30 mei 2010 om 20:49

  Hallo lieve vrienden, ik hoop jullie genieten voluit!!!! Hier is het ondertussen lekker warm geworden en daar genieten we van! Geef onze kleine grote vriend een dikke knuffel en geef elkaar er ook 1!
  Hele lieve groeten van jullie zimmermannetjes uit spanje!
  Tot de volgende keer maar weer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. basje de groetjes van oma.

  BeantwoordenVerwijderen