woensdag 30 juni 2010

Kipschieten

Vanuit Bastia vertrekken we al om acht uur 's ochtends met de veerboot richting het vasteland van Frankrijk, naar Nice. En om op tijd te zijn betekent dat vroeg uit de veren, natuurlijk ook voor Bas. Maar wat dat betreft lijkt hij niet op mij: Hij is in vijf minuten klaarwakker en drentelt vrolijk rond. Eenmaal bij de haven aangekomen rij ik zonder problemen met mijn driewieler de veerboot op. Wim, die lopend de boot op moet, heeft echter te kampen met een overijverige en plichtsgetrouwe beambte. Deze doet moeilijk omdat Wim niet bij mij in het karretje zit, wat volgens de regeltjes wel zo zou moeten zijn. Pas op het Ɣllerlaatste moment krijgt hij toegangtot de veerboot. Had ik toch bijna samen met Bas verder gemoeten...

In de haven van Nice arriveren we aan het begin van de middag. De temperatuur is aangenaam en er schijnt een vrolijk zonnetje. Maar hier blijven we niet, we gaan gelijk door het binnenland in. En in dit gedeelte van de Provence is het voor de verandering weer bergachtig, maar toch met een heel ander karakter dan op Sardiniƫ of Corsica. Veel steile hellingen en woeste rotsen, waar ik met mijn autootje toch maar weer mooi tussendoor rij. In Levens ploffen we aan het einde van de dag moe maar voldaan neer in een eenvoudig hotelletje. Daar genieten we 's avonds van het simpele maar heerlijke dagmenu en een slobberwijntje.

De volgende dag is er weer eentje om in te lijsten. Via een aantal mooie bergwegen met bijbehorende vergezichten komen we in Roquesteron terecht. De plaatselijke school organiseert daar een feest. Franse muziek schettert door slechte luidsprekers en de moeders hebben zich met allerlei (mis)baksels uitgesloofd. Je kunt raden hoeveel de hele ham weegt die waarschijnlijk door de slager ter beschikking is gesteld, met natuurlijk de ham zelf als hoofdprijs. En het schoolhoofd loopt met een hoedje op en een sjaaltje om de boel te regelen en roept de winnende nummers om van de loterij.

Maar vooral Bas heeft het uitstekend naar zijn zin. Er zijn namelijk van allerlei activiteiten: Prijsvissen, ballengooien, ringwerpen, schminken, kipschieten en vele andere leuke dingen kunnen er worden gedaan. Bij de meeste activiteiten kunnen punten worden verdiend om uiteindelijk een grotere prijs te kunnen ophalen. Bas is natuurlijk overal nog niet al te handig in, maar die ouwe charmeur krijgt het toch voor elkaar de nodige puntjes in de wacht te slepen, ondanks dat hij er weinig van bakt. Toch handig dat blonde haar en die blauwe ogen...

En nu staan we nog op de camping in Castellane. Superdeluxe hier, met zelfs gratis draadloos internet en gratis bellen naar onder andere Nederland. Van dat laatste hebben we dankbaar gebruik gemaakt en de nodige vrienden en familieleden gesproken. Het enige dat niet echt meewerkt hier is het weer. De temperatuur is nog wel redelijk, maar in de loop van de dag trekt hier alles dicht en onweert of regent het van tijd tot tijd. Maar goed, als je drie maanden op pad gaat weet je dat niet altijd de zon zal schijnen. En 's avonds zitten we knus in de tent in plaats van ervoor. De laptop met een filmpje aan en wat te snacken erbij. Ons krijgen ze niet gek hier!

Wisselvallige groeten

3 opmerkingen:

 1. Hoi feestvierders,
  Ja, dat was wel even heel gezellig om jullie aan de telefoon te hebben. De kus van Bas kwam goed door!
  En dat weer, ach dat gaat wel weer beter worden. Hier snakken de tuintjes nu wel naar water, maar daarvoor hoeft het niet te gaan regenen hoor. Sproeien kan ook. Vindt vooral Beer geweldig.
  Omdat ik toch wel een beetje jaloers ben op jullie lange vakantie, heb ik besloten dat ik een lang weekend mag hebben en neem dus morgen maar lekker vrij.
  Blijf genieten, blijf schrijven! Voor allemaal een knuffel en tot gauw schrijfs.
  Anne-Marie en Beer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wim, Jacq. en Bas,

  Fijn dat jullie zo genieten, ja het mooie weer zit al een hele tijd bij ons in Nederland, de regen komt bij ons uit de kraan..
  Vanavond reizen Ellen en ik vast naar Schiphol, overnachten aldaar, om morgen vroeg het vliegtuig naar Hawaii te nemen.
  Jacq. fijne verjaardag a.s. wo.,
  Aloha Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 3. yvonne en alwin1 juli 2010 om 19:19

  Hoi Lieve vakantiegangers

  Weer even alles gelezen, jee wat een tocht. En geweldig dat Bas zich zo kostelijk amuseert..En wat is ie gegroeid.. Dit is wel een avontuur hoor.Geweldig.
  Hier gaat ook alles goed de oranjesuppoorters doen uitstekend hun best en alles verloopt zonder problemen.
  Nu nog even de finale halen..
  Nou een dikke kus voor Bas en ook voor jullie natuurlijk en nog heel veel plezier..
  Dikke knuffels van Alwin en Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen