zondag 20 juni 2010

Visjes

Hallo, hier ben ik weer. Ik heb een grote hobby. Een hele grote hobby. En dat is eten. Gisteren hebben we worteltjes op. En aardappeltjes. En vleessie. En dat is lekker. Pappa en Mamma zitten dan altijd hard te klappen voor mij. En aaien mij over mijn bol. Omdat ik zo goed kan eten, zeggen ze dan. En pas hadden we gele dingen. Eerst kreeg ik de kleine balletjes van Mamma, maar ik wilde net zoals Pappa doen. Het hele ding in één keer vasthouden en happen maar...

Mamma heeft thuis een bak. Een bak met "watie". En kleine visjes. Zo'n bak hebben ze hier ook, alleen dan véél groter. Ook de visjes zijn véél groter. Sommige zijn heel mooi. En andere kunnen weer heel snel zwemmen, dat is wel spannend. Soms doen ze praten naar mij. Hun mond gaat dan open en dicht. "Blub!" zegt Mamma dan. Als ik naar de visjes zwaai, zwemmen ze meestal hard weg. Toen we naar buiten gingen zei Pappa dat hij er honger van had gekregen.

En Pappa en Mamma waren pas weer boos. Heel boos. Het autootje van Mamma heeft dopjes aan de zijkant. Zwarte dopjes. Om te zorgen dat er geen water in het autootje kan komen. Maar met mijn vingertjes kan ik al heel goed die dopjes indrukken. En die dopjes verdwijnen dan ineens in het autootje. Dat is grappig. Maar Pappa en Mamma vinden het niet grappig. "Niet doen Basje!" roepen ze dan. Maar later heb ik het stiekem nóg een keer gedaan. Toen moest ik voor straf een tijdje op de stoel zitten.

Ondeugende groeten

5 opmerkingen:

 1. Hoi Bas,
  Wat maak jij toch veel mee! En wat kan je lekker ondeugend zijn! Papa en Mama waren natuurlijk wel boos op je, maar ik vond het toch wel leuk om te lezen ... maar ja, daarom ben ik ook je suikertante.
  En nu wel van die zwarte dopjes afblijven hoor, anders moet je weer op de stoel zitten en dat is echt niet leuk. Spelen is veeeeeel leukerderder.
  Een hele dikke knuffel van mij voor jou!
  En natuurlijk ook een voor papa en mama.
  Dag lieverd. Anne-Marie en Beertje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo allemaal,

  wat een heerlijke en spannende avonturen maken jullie mee, ook met kleine 'dank' aan Bas....je moet er niet aan denken dat de kleine zwarte dopjes (of liever het ontbreken ervan) alles in het wagentje nat zou worden.....DUS BAS....NIET meer doen hoor!
  en wat een fantastische vissen zijn er te zien...smaken de 'lekkerbekkies' ook goeg?

  ff raaskallen heet dit, ben gewoon toe aan vakantie! (wel jammer dat we jullie dan 3 weken niet kunnen volgen...)

  hartelijke groet met vele zonuren toegewenst,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. weer een paar tikfoutjes....weer de schemer.....
  sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ja, ik volg jullie! Leuke foto's, leuke teksten. Nog een fijne 1,5 uur oudjaar Jacq en dan morgen een hele fijne dag! Dikke knuf, Jolan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben net terug van vakantie in de Bourgogne, met een heel natte week om te beginnen. Geen onweersbuien, maar 24 uur constant waterval. Daarna 2 weken heet, dat wel. Heb zojuist die drie weken van jullie belevenissen ingehaald. Heerlijk meegereisd door Zuid-Frankrijk waar wij veel voetstappen hebben liggen. Valensole lavendelfeest, ik kreeg meteen heimwee... Veel mooie etappes nog gewenst. Groetjes, Maartje van den Bosch

  BeantwoordenVerwijderen